Yleensä mun kuivakakuille käy huonosti jo siinä vaiheessa, ku yritän ottaa niitä pois vuokasta, mut tää kyl onnistu iha hyvin. Kerranki

 

Ohje:

(tosta taikinasta tin kaksi pientä kakkua eli 2kertaisena jos tekee tulee 3isoa kakkua)

 

200g voita

4dl sokeria

3 kananmunaa

6 1/2 dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

2 1/2dl kermamaitoa (puolet kermaa ja puolet maitoa)

1tl vaniljasokeria

1 1/2dl rusinoita

(1 1/2 dl mantelirouhetta) en laita noita ku meillä ei tykätä )

 

Kuorrutus:

100g voita

1dl kermaa

2rkl sokeria

300g tomusokeria (siivilöityä)

 

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat, kermamaito ja kuivat aineet (seikota kuivat aineet keskenään) .  paista 175'c:ssä n. 1 tunti.

Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma ja voi kattilassa kiehuvaksi. paahda sokeri paistinpannulla siirappimaiseksi. Ei liian tummaksi, koska palaa helposti.

yhdistä seokset keskenään. jäähdytä pari minuuttia ja lisää siivilöity tomusokeri vatkaten joukkoon. Valuta kuorrute jäähtyneen kakun päälle.

Saakohan tosta ohjeestä mitään selkoa ?