Pohja

225 g margariinia

2  1/4 dl sokeria

5 munankeltuaista

4 dl vehnäjauhoja

4 tl leivinjauhetta

1  1/4 dl maitoa

Marenki

5 munanvalkuaista 

3dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

 

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon keltuaiset vatkaten.
  2. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja maito vuorotellen joukkoon.
  3. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi voidellun leivinpaperin päälle uunipellille.
  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vähitellen sokeri ja vanilliinisokeri.
  5. Levitä marenkiseos ohuelti taikinan päälle.
  6. Ripottele pinnalle pähkinärouhe.
  7. Paista 175 asteessa 40 minuuttia, kunnes marengin väri on vaaleanruskea.
  8. Anna tortun jäähtyä ja jaa se sitten kahteen osaan.
  9. Levitä kermavaahtoa toiselle levylle. Lado marja- tai hedelmäviipaleet kerman päälle.
  10. Nosta toinen levy edellisen päälle. Koristele pinta halutessasi marja- tai hedelmäviipaleilla.